torsdag 30 juli 2009

Brottet att bära byxor

När människor svälter, dör i krig, våldtas osv osv lägger man i Sudan ner resurser, kraft och tid på att hindra kvinnor att bära byxor (DN), ett brott som anses så allvarligt att man bestraffas med 40 piskrapp för förseelsen. Religion är en sak, liksom det vidare begreppet "andlighet" - så länge det hanteras på ett privat och individuellt plan. Men när dessa föreställningar tillåts infiltrera politiska och juridiska system, när tron på en högre makt används för att kontrollera andra kommer det bara tokigheter ut av det. Det gäller de muslimska länder som tillämpar sharialagar likaväl som kristen tokhöger i USA - men också, vill jag påstå, kristdemokraterna i Sverige.

2 kommentarer:

  1. It's islam - stupid! Dags att vi i Europa VAKNAR. Och om du drämmer till med rasiststämpeln: islam/muslimer = INTE en ras, INTE en etnisk folkgrupp, INTE en nation. Ergo: att kritisera, rentav hata islam är INTE rasism. I så fall är det rasism att angripa alla religioner. Kanske man i så fall kan anklaga svenska humanister för rasism?
    Hur som, bottomline är att det är dags för svenskar och européer att vakna ur sinj rosiga kumbaya-dröm och inse att vi kanske vill ha fred och frihet tillsammans med islam, men islam vill absolut inte ha fred och frihet tillsammans med oss. Islam kan endast tolerera och acceptera islam. Det är grundläggande muslimsk teologi sedan Muhammeds dagar. Islam är inte som kristendom eller judendom, där man kan ändra och ta. Det är under hot om dödstraff som en person född till muslim väljer att vilja reformera islam. Därför det aldrig kommer att bli en muslimsk reformation.

    SvaraRadera
  2. Det är att göra det väldigt lätt för sig att skylla allt på islam och dra alla muslimer över en kam. Svart eller vitt, ond eller god - så enkel är världen sällan och det vet de flesta av oss tack och lov.

    SvaraRadera